Q&A - Velkommen til onlinetreff!



Neste onlinetreff går av stabelen 1.-3. mars 2024

Her besvarer vi de vanligste spørsmålene for å gi deg et godt inntrykk av hva du kan forvente.

Til slutt finner en bruksanvisning på hvordan du laster opp bidrag til utfordringene.


Lenken over tar deg til Bikubens Inspirasjonsgruppe på Facebook.
Innlegget av Yasmin Tölche om påmelding er festet øverst på siden 📌
Frist for påmelding: 1.mars 2024


Q&A


Jeg har aldri vært med på dette før, hva er et onlinetreff?  

Akkurat som på et fysisk scrappetreff, settes det opp et program for helgen. Du kan forvente livesendinger, Scrap-a-Long med DT Yasmin Tölche og kreative utfordringer med trekkpremier. Som deltaker står du fritt til å velge hvor mye eller lite du vil gjøre. Vi elsker onlinetreff fordi det er så inkluderende! Enten du bor nord, sør, øst eller vest i landet kan vi likevel samles og bli inspirert av hverandre. Ikke alle har mulighet til å pakke bagen med hobbysaker og reise bort en hel helg, men et onlinetreff lar deg likevel ta del i et unikt, kreativt felleskap - akkurat der du er ❤

For å sitere Yasmin: "Vi skal dele inspirasjon, scrappe og kose oss. Skravle litt, dele erfaringer og løfte hverandre frem!" 

Vi er opptatt av å skape en åpen og kreativ plattform for alle, uansett nivå!


Okey, kult! Hvor finner jeg disse onlinetreffene? 

Hvert onlinetreff foregår i en egen, lukket Facebookgruppe. De heter f.eks. Vårscrapp med Bikuben 2021 eller Høstscrapp med Bikuben 2023. Gruppen er den digitale møteplassen for treffet. At gruppen er lukket betyr at kun de som er godkjent av administrator har tilgang, altså påmeldte deltakere.


Vår designer og eminente treff-vertinne Yasmin Tölche styrer Bikuben's Inspirasjonsgruppe på Facebook - der kan du kan følge oppdateringer om kommende treff og melde deg på. 

Etter en oppdatering fra Facebook må alle deltakere selv trykke "Bli med" i treff-gruppene. Vi anbefaler å gjøre dette straks du har fått bekreftet fra Yasmin at du er påmeldt. Alle påmeldte som har bedt om tilgang i treff-gruppen vil godkjennes og få tilgang den dagen treffet starter

Den aktuelle treff-gruppen kan søkes opp på Facebook. Den linkes også til i et eget innlegg av Yasmin som festes øverst i Bikuben's Inspirasjonsgruppe når det nærmer seg nytt treff 📌

Neste treff heter 🔎 Vårscrapp med Bikuben 2024


Hvor mye koster det? 

I skrivende stund koster det 125kr å bli med.


Må jeg vise ansiktet mitt? 😅

Nei, det er kun designerene våre som avholder livesendinger med webkamera. All kommunikasjon mellom deltakerne i gruppen foregår i kommentarfeltene på innlegg og bilder. Ikke nøl med å fortelle noen at du liker prosjektet deres! 🥰


Må jeg være med på alt? 

Nei, absolutt ikke. Det er helt opp til deg hvor aktiv du ønsker å være. Vi synes selvfølgelig det er veldig stas å se hva du lager! Dine bidrag kan alltid inspirere andre ❤ Alle som laster opp bidrag (som besvarer en oppgave) er med i trekningen om premien til oppgaven. (Premier sendes kun til adresser i Norge)


Hva om jeg ikke rekker ting på programmet?

Ikke noe problem, alle livesendinger vil bli liggende i gruppen og kan sees igjen når som helst. Oppgavene vil også bli liggende om du trenger er kreativ boost senere. Facebookgruppen vil ikke slettes og som deltaker vil du ha tilgang helt til du selv velger å forlate den. Det bugner også med inspirasjon fra de andre deltakerene som du kan se tilbake på når du finner tid - et helt idé-bibliotek! 📚

Når helgen er i gang tar du alt i ditt tempo. Målet er at vi skal kose oss med hobbyen vår. Gyv løs på en utfordring, skriv hyggelige kommentarer på bidragene til de andre eller gå en tur med hunden. Det blir livesendinger med Yasmin og Birgit som viser forskjellige teknikker, tips og triks. Nyt demoene med en kopp kaffe, på toget hjem fra jobb eller la designerene våre holde deg med selskap mens du koser deg med ditt prosjekt ☕✂️ 



Har du et eksempel på en hva en oppgave kan være?

Jepp! Her er ett eksempel fra et høsttreff: 

● OPPGAVE 3 - Tri Colore ●

Tri-Colore eller Tress is! Oppgaven lyder som følger - bruk kun 3 farger på prosjektet ditt. Hvitt og svart teller som farge. Du kan f.eks bruke - brun, rosa, hvit eller svart, gul og hvit osv. Viktig å huske her at lysblå og mørkblå f.eks går som 1 farge - Blå.

Du kan lage hva du vil - kort, layout, tag, art journal osv.

Du kan lage max 5 prosjekter til oppgaven, men det må være forskjellig (forskjellig oppsett, farger osv). Last opp ditt prosjekt her i albumet og last da opp kun ett bilde. Ønsker du å dele flere bilder, kan du gjøre dette i kommentarfeltet under posten din.



Den heldige vinneren av Tri colore utfordringen fikk en "smakfull" premiepakke med tress is - tema i posten! 🍧  
Premier sendes kun til adresser i Norge.








Det finnes også Hurtigutfordringer - dette er "jokere" som plutselig dukker opp i løpet av helgen og har kortere frist enn de vanlige oppgavene (som du har hele helgen på). Det kan også komme egne Nattutfordringer for nattuglene der ute 🌙🦉 Disse må løses i løpet av natten og vinneren trekkes neste morgen. Vi ønsker å understreke at alle oppgaver er 100% frivillig å bli med på.


Høres gøy ut! Men må kjøpe masse greier i forkant for å være forberedt? 

Nei, det er ikke nødvendig. Du kommer langt med "the basics" som lim, saks - og noe å sette saksen i! De fleste oppgavene er veldig åpne, så her er det bare å dra frem restene du glemmer å bruke ellers. Det er også helt frivillig om du ønsker å bestille kit til Yasmin's Scrap-A-Long som vil holdes i løpet av helgen. Mer informasjon om kit deles i Bikuben's Inspirasjonsgruppe når det nærmer seg treff.


Hva er Scrap-a-Long? 

Lag et kort sammen med Yasmin! Scrap-A-Long er en livesending der hun viser hvordan du går frem for å lage et bestemt kort. Du følger henne trinn-for-trinn hjemme i stua. Det vil alltid være mulig å bestille kit med utstyr til dette i forkant. Når kitene er tilgjengelige annonseres dette i nyhetsbrev og på vår offisielle Facebook side.


Jeg liker å være nøye... hva om jeg ikke klarer å henge med?

Yasmin holder et moderat tempo og spør underveis om vi henger med, men kan forståelig nok ikke vente på alle. Dersom du kjenner at det går for fort kan vi betrygge med at videoen vil være tilgjengelig for alle i gruppen etter avsluttet livesending. Da kan du pause, spole frem og tilbake og plukke opp der du slapp. Noen liker å se Scrap-A-Longen live en gang først, og finne frem kit og opptak senere. 

Er det sant at deltakere får spesielle tilbud?

Stemmer. Medlemmer av Facebookgruppen vil få tilgang til unike rabattkoder som kun er gyldige under treffhelgen. Hysj, hysj, hysj! 🤫

Jeg har hørt snakk om ATC, men hva er det?

ATC står for Artist Trading Cards og alle kan lage dem. Dette er minikort som ikke skal være større enn 6,4cm (2.1/2") x 8,9cm (3.1/2"), slik at de passer i plastlommene på klassiske samlealbum. Kun fantasien setter grenser på design og dekor. Det er mer vanlig å bytte kortene enn å selge dem. Tanken er at disse håndlagde kortene er originale og ingen er like. All eventuell ATC-bytting vil foregå på deltakernes eget initiativ og vi er ikke ansvarlige for dette.


••
••

Neste onlinetreff: Vårscrapp med Bikuben 1.-3.mars 2024

KLIKK HER FOR PÅMELDIG TIL NESTE TREFF

Lenken over tar deg til Bikubens Inspirasjonsgruppe på Facebook.
Innlegget av Yasmin Tölche om påmelding er festet øverst på siden 📌
Frist for påmelding: 1.mars 2024

Vi gleder oss til en kreativ helg! Håper vi "treffes" ❤

••••




Trinn for trinn guide:
Hvordan laste opp bidrag

(Se mobilversjon nederst i innlegget.) 
Yasmin oppretter et eget album for hver utfordring, der bidragene lastes opp. For å finne album på PC, velg først Medier/Media: 



Velg deretter "Album": 



Velg deretter hvilken utfordring du ønsker å laste opp ditt bidrag:



Inne i albumet velger du "Legg til bilder/videoer" (Add photos/videos): 




Her laster du opp bidraget enten ved å trykke på knappen eller dra bildet inn i det store grå feltet:



Deretter kan du velge å legge til en liten beskrivelse ("Description"). Dette kan være så enkelt som "Bidrag 1" eller litt om hvordan du har laget bidraget. Teknikk, produkter etc. Dette er hjelpsomt for andre som blir inspirert til å prøve det samme ❤


Klikk på Post/ Del og du har levert ditt første bidrag! 🎉 

Dersom du ønsker å laste opp flere bidrag til en utfordring, gjøres dette ved å klikke på det lille kameraet i kommentarfeltet på ditt første bidrag: 


Husk at det må være tydelig forskjell på flere bidrag i samme utfordring. Små variasjoner på samme kreasjon godkjennes ikke som ulike bidrag. 



Del bidrag med Facebook-appen 

Det er også enkelt å laste opp bidrag med mobilen! Mobilversjonen kan se slik ut: 


  1. Last opp bidrag på mobil ved å trykke deg inn i album og deretter "Legg til bilder/Add Photos".
  2. Marker bildet du vil laste opp og trykk "Neste/Done". 
  3. Deretter kan du velge å legge til en liten beskrivelse av bidraget før du trykker "Publiser/Upload".

Kommentarer